Albondigas van Allerhande

Porties: 4 a 6 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 3 eetlepel droge witte wijn
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepel peterselie diepvries
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • deciliter gezeefde tomaten pak a 500 ml

Instructies

  • Van brood korstjes afsnijden.
  • Brood op bord leggen en wijn erover sprenkelen.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen.
  • Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen.
  • Peper wassen en halveren.
  • Zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen.
  • Gehakt op smaak brengen met versgemalen peper.
  • Van gehakt 30 kleine balletjes vormen.
  • In pan olie verhitten.
  • Gehakt in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
  • Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 minuten verwarmen.
  • Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Tapas / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Spanje