Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 sneetjes witbrood
- 3 eetlepel droge witte wijn
- 1 sjalotje
- 1 ei
- ½ theelepel zout
- mespunt nootmuskaat
- 2 eetlepel peterselie diepvries
- 250 g half-om-halfgehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1½ deciliter gezeefde tomaten pak a 500 ml
Instructies
- Van brood korstjes afsnijden.
- Brood op bord leggen en wijn erover sprenkelen.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- Brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen.
- Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen.
- Peper wassen en halveren.
- Zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen.
- Gehakt op smaak brengen met versgemalen peper.
- Van gehakt 30 kleine balletjes vormen.
- In pan olie verhitten.
- Gehakt in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
- Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 minuten verwarmen.
- Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren.