All American Burger

Mijn Jumbo nr. 6, 2009
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 1 eierdooier
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 4 plakjes jonge Goudse kaas
  • 4 witte bolletjes
  • yogonaise
  • halve ui zeer fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels peterselie zeer fijn gehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • 500 g mager rundergehakt

Instructies

  • Meng het gehakt, de ui, knoflook, peterselie, mosterd, eierdooier en zout en peper naar smaak goed door elkaar.
  • Zet het daarna een uur in de ijskast zodat het mengsel kan opstijven. Vorm er dan met de handen vier grote burgers van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers vier minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn van buiten, maar nog rosé van binnen.
  • Beleg de burgers als ze klaar zijn met een plakje kaas en plaats ze onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
  • Besmeer de vier bolletjes met wat yogonaise en leg er een blad ijsbergsla op.
  • Leg de burger op de sla en beleg verder met bijvoorbeeld tomaat, augurk, ui en ketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst America