Allitas de pollo a ajengibre

Kippenvleugeltjes in gembersaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugeltjes
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 tl. ketjap
  • 2 el. olie
  • 2 el. suiker
  • 2 el. verse geraspte gember
  • 3 eetlepel(s) sherry
  • 25 gram geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Rasp de gember, pers de knoflook, rooster de sesamzaadjes en zet ze even apart.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vorm driehoekjes van de kippenvleugeltjes en leg ze in een grote braadslede.
  • Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de sesamzaadjes, en giet het mengsel over de kip. Bak de kippenvleugeltjes in 25 tot 30 minuten bruin en gaar.
  • Keer ze een paar keer tijdens het bakken.
  • Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en leg ze op een bord.
  • Bestrooi ze met de sesamzaadjes en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Tapas
Land van herkomst Spanje