Almejas a la marinera

mosselen in witte wijn
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram mosselen
  • 100 gram ui gehakte
  • 3 tenen knoflook fijngehakte
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 eetlepel(s) Spaanse paprika
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijngehakte
  • 180 ml witte wijn medium dry
  • 60 ml water
  • 1 laurierblad
  • zout
  • peper
  • 1 rode chilipeper kleine, heel fijngehakte gedroogde zonder zaadjes

Instructies

  • Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook.
  • Voeg de mosselen toe en bak ze tot ze opengaan.
  • Doe de bloem, de paprika, de wijn, het water, het laurierblad en de chilipeper
  • in de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Doe er dan de peterselie bij en laat het geheel 2-3 minuten koken.
  • Serveer de mosselen in een schaal van aardewerk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten