Aloo Ko Achar

Aardappelsalade uit Nepal
Porties: 6 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr kleine aardappels
  • 4 jalapeñopepers zaad verwijderd en in lange reepjes gesneden
  • 1 limoen het sap er van
  • zout
  • ¼ kop sesamzaadjes geroosterde
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 2 hele chilipepers gedroogde
  • 3 theelepel graanolie of mosterdolie
  • liter water
  • ½ kop koriander versgehakte

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil, haal de schil eraf en snijd ze in kleine stukjes.
  • Vermeng de aardappelen met de kurkuma, het zout, de sesamzaden, het limoensap, de helft van de koriander en het water.
  • Meng goed.
  • Verhit de mosterdolie in een klein pannetje, voeg de komijnzaadjes en de rode chili toe, bak ze goudbruin en voeg dan de jalapeñopepers toe en laat nog een minuutje bakken.
  • Giet dit mengsel over de aardappelen en meng grondig.
  • Garneer met de rest van de verse koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nepal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch