Amandel appelbroodjes

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg roomboter / diepvries wel eerst ontdooien
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 grote appel gesnipperd
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel amandellikeur
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 eetlepel(s) amandelschaafsel
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • kaneel gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vermeng de spijs met de appel, de rozijnen, de eidooier, de vanillesuiker en de likeur.
  • Vorm 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte en leg die op de deegplakjes.
  • Vouw het deeg erover, plak de randen met water vast, druk er met een vork streepjes in en bestrijk het deeg met ei.
  • Vermeng het amandelschaafsel en de suiker en strooi dit over de broodjes en druk ze licht aan.
  • Leg de broodjes op een omgespoelde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Bestrooi de broodjes direct met kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas