Amandel cake met walnoten, hazelnoten en rozijnen voor de Kerst

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 gram gist gedroogd
  • 45 gram suiker
  • 1,5 deciliter melk
  • 350 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 120 gram boter
  • 1 ei
  • 250 gram amandelen
  • 50 gram walnoot
  • 50 gram hazelnoot
  • 3 eetlepel slagroom
  • 280 gram suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 60 gram boter
  • ei

Instructies

  • Meng de gist met 2 theelepels suiker, voeg 1,1/2 dl lauwe melk toe en een beetje bloem.
  • Zet de kom op een warme plaats tot de oppervlakte bedekt is met luchtbellen.
  • Zeef de bloem met het zout, snijd de boter erin fijn en voeg de rest van de suiker toe.
  • Roer het gistmengsel en het ei erdoor, Kneed het deeg licht; het moet stevig zijn en gemakkelijk uit te rollen.
  • Leg een doek over de kom met deeg en zet het 1 uur op een warme plaats om te rijzen.
  • De hoeveelheid deeg is dan verdubbeld, Kneed het deeg even en verdeel het in twee stukken.
  • Rol elk stuk uit tot een langwerpige niet te dikke lap.
  • Maak de vulling klaar: hak de noten en stamp ze vervolgens fijn in een vijzel.
  • Klop de boter met de suiker tot room en vermeng dit met de andere ingredienten voor de vulling.
  • Verdeel de helft van de vulling op de ene lap deeg, lag de tweede erop en leg hierop de rest van de vulling.
  • Rol het deeg op als bij een zwitserse rol, laat het 25 minuten narijzen.
  • Bestrijk het deeg met het eiwit en laat de cake in de oven van 205 graden gedurende 45 minuten staan tot hij stevig aanvoelt. 
  • Serveren: Met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Hongarije
Feestdagen etc Kerst