Amandel Dadels
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) amandelen
- 175 gram amandelspijs
- ½ theelepel sinaasappelschil geraspt
- 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur
- 20-25 dadels
- 100 gram chocola in stukjes
Verder nodig: Bakpapier
Instructies
- In een droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren.
- Amandelen op een bordje laten afkoelen.
- Amandelspijs in een kom doen en sinaasappelrasp en sinaasappellikeur erdoor mengen.
- Amandelschaafsel toevoegen en alles met de hand kort kneden tot alle amandelen in de spijs zijn opgenomen.
- Dadels in de lengte opensnijden en de pit verwijderen.
- De opening vullen met amandelspijs.
- Een bakplaat of een platte schaal bekleden met bakpapier.
- Stukjes chocolade in een pannetje doen.
- In grotere pan een ruime laag water tot tegen de kook aan brengen.
- Pannetje met chocolade in de pan met water hangen.
- Zonder roeren chocolade voor driekwart laten smelten.
- Het pannetje met de chocolade uit het waterbad nemen en roeren tot alle chocolade gesmolten is. (Chocolade smelten in de magnetron kan ook.
- Doe de chocolade in een klein magnetronschaaltje en verwarm de chocolade 1 1/2 - 2 minuten op vol vermogen, roer de chocolade tussentijds door)
- De gevulde dadels aan één kant in de gesmolten chocolade dopen.
- Dadels op het bakpapier leggen en in de koelkast laten opstijven.
- Voor het serveren de dadels op kamertemperatuur laten komen.
Voedingswaarden
Calories: 85 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g