Amandel Dadels

Porties: 4 personen
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) amandelen
  • 175 gram amandelspijs
  • ½ theelepel sinaasappelschil geraspt
  • 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur
  • 20-25 dadels
  • 100 gram chocola in stukjes

Verder nodig: Bakpapier

Instructies

  • In een droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren.
  • Amandelen op een bordje laten afkoelen.
  • Amandelspijs in een kom doen en sinaasappelrasp en sinaasappellikeur erdoor mengen.
  • Amandelschaafsel toevoegen en alles met de hand kort kneden tot alle amandelen in de spijs zijn opgenomen.
  • Dadels in de lengte opensnijden en de pit verwijderen.
  • De opening vullen met amandelspijs.
  • Een bakplaat of een platte schaal bekleden met bakpapier.
  • Stukjes chocolade in een pannetje doen.
  • In grotere pan een ruime laag water tot tegen de kook aan brengen.
  • Pannetje met chocolade in de pan met water hangen.
  • Zonder roeren chocolade voor driekwart laten smelten.
  • Het pannetje met de chocolade uit het waterbad nemen en roeren tot alle chocolade gesmolten is. (Chocolade smelten in de magnetron kan ook.
  • Doe de chocolade in een klein magnetronschaaltje en verwarm de chocolade 1 1/2 - 2 minuten op vol vermogen, roer de chocolade tussentijds door)
  • De gevulde dadels aan één kant in de gesmolten chocolade dopen.
  • Dadels op het bakpapier leggen en in de koelkast laten opstijven.
  • Voor het serveren de dadels op kamertemperatuur laten komen.

Voedingswaarden

Calories: 85 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Snoepgoed
Feestdagen etc Sinterklaas