Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 flinke peren
- 100 gram ricotta
- 100 gram suiker
- ⅛ room
- 1 zakje amandelschaafsel
- 6 blaadjes gelatine
- hele amandelen
- Amaretto di Saronno
Instructies
- Week de gelatine.
- Rooster het amandelschaafsel en laat afkoelen.
- Sla de slagroom stijf met wat suiker en meng met de ricotta en het amandelschaafsel.
- Verwarm wat amaretto en los hierin de gelatine op.
- Meng met de rest van de pudding en stort deze in mooie hoge vormpjes.
- Laat in de koelkast opstijven
- Halveer de peren en bak ze in wat boter en suiker tot ze bruin en zacht zijn.
- Blus de gecarimeliseerde boterjus met wat amaretto.
- Stort de puddinkjes op de borden en schep er wat saus overheen en de halve peer.
- Garneer met wat hele amandelen.
- Schenk er een glaasje Amaretto bij