Amandel pudding met gebakken peer

Amandel pudding met gebakken peer

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 flinke peren
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram suiker
  • room
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • 6 blaadjes gelatine
  • hele amandelen
  • Amaretto di Saronno

Instructies

  • Week de gelatine.
  • Rooster het amandelschaafsel en laat afkoelen.
  • Sla de slagroom stijf met wat suiker en meng met de ricotta en het amandelschaafsel.
  • Verwarm wat amaretto en los hierin de gelatine op.
  • Meng met de rest van de pudding en stort deze in mooie hoge vormpjes.
  • Laat in de koelkast opstijven
  • Halveer de peren en bak ze in wat boter en suiker tot ze bruin en zacht zijn.
  • Blus de gecarimeliseerde boterjus met wat amaretto.
  • Stort de puddinkjes op de borden en schep er wat saus overheen en de halve peer.
  • Garneer met wat hele amandelen.
  • Schenk er een glaasje Amaretto bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht