Amandel-sinaasappeltaart

Amandel sinaasappeltaart

Bron: Delicious maart 2018
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 biosinaasappels
  • ¾ tl bakpoeder gezeefd
  • 6 eieren
  • 250 gram ruwe rietsuiker
  • 180 gram fijne griesmeel
  • 75 g amandelmeel
  • Poedersuiker
  • 65 gram polenta

Instructies

  • Bestuif de bakvorm met een gelijkmatig laagje polenta.
  • Schud het teveel eruit.
  • Doe de sinaasappels in een pan en overgiet ze met water.
  • Breng aan de kook op hoog vuur.
  • Leg er een rondje bakpapier op., verzwaard met een omgekeerd schoteltje en een conservenblik, zodat de sinaasappels onder water blijven.
  • Kook ze op een laag vuur afgedekt in ca.1,5 uur gaar.
  • Ze zijn dan zo zacht dat je ze makkelijk kunt inprikken met een scherp mes.
  • Giet af, snijd de sinaasappels doormidden en haal de pitten eruit.
  • Schil er aan laten zitten!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pureer de sinaasappels met het bakpoeder in de keukenmachine.
  • Klop de eieren met de suiker in de keukenmachine of met de mixer met garde in ca. 5-8 minuten tot het driedubbele volume.
  • Spatel er voorzichtig de sinaasappelpuree, polenta, griesmeel en amandelmeel door.
  • Schep het beslag in de vorm en bak 15 minuten.
  • Schakel de oventemperatuur terug naar 160 graden en bak nog ca. 50 minuten tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat ca. 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort op een rooster om wat af te koelen.
  • Bestrooi met poedersuiker (en serveer met lemon curd (pot) en mascarpone).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hartige taart