Amandelkoekjes uit China

Porties: 30 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 30 gram lichtbruine suiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 theelepel amandelessence
  • 100 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 30 gram gemalen witte amandelen
  • 2 eetlepels water
  • 30 hele witte amandelen

Instructies

  • Doe de zachte boter, de witte en de bruine suiker in een beslagkom en klop het licht en luchtig.
  • Verdeel het losgeklopte ei in 2 porties en vermeng de helft met de amandelessence.
  • Doe het bij de boter en klop het nog even stevig door.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en werk het met een houten lepel door de boter.
  • Strooi er de gemalen amandelen over en klop nog even stevig door.
  • Het deeg zal nu zo stevig zijn dat u met de handen verder kunt werken.
  • Vorm van het deeg ± 30 balletjes, leg ze op een ingevette bakplaat en druk ze met de vlakke hand wat plat.
  • Leg in het midden van elk koekje een amandel.
  • Gebruik de rest van het losgeklopte ei, aangevuld met het water, om de koekjes te bestrijken.
  • Schuif de bakplaat in het midden van een op 180°C voorverwarmde oven en bak de koekjes 12-15 minuten.
  • Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten blik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst China