Amandelmakronen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gr gemalen witte amandelen
  • 500 gr suiker
  • 1 citroen sap en geraspte schil er van
  • 7 eiwitten
  • enkele vellen ouwel

Garnering:

  • 60 gr hele witte amandelen

Instructies

  • Doe de amandelen, suiker, citroenrasp en citroensap en 2 eiwitten in een steelpan op heel laag vuur.
  • Roer net zo lang tot de massa zich goed gaat verbinden.
  • Het mag niet te heet worden.
  • Laat het goed afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 150°C).
  • Sla de rest van de eiwitten zeer stijf en klop ze door het beslag.
  • Leg de stukken ouwel op een ingevet bakblik en leg met behulp van twee lepels steeds bergjes beslag op de ouwel.
  • Bak ze 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Garneren met hele amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek