Vegetarische Mandelpaella met Zongedroogde Tomaten

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groentebouillontablet
  • 185 g zongedroogde tomaten op olie
  • 110 g geroosterde amandelen
  • 2 grote uien
  • 3 tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 325 g gele rijst
  • 450 g diepvries doperwten
  • 30 g verse peterselie

Instructies

  • Los de groentebouillontablet op in ½ liter kokend water.
  • Hak de amandelen grof met een mes.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
  • Verhit in een brede koekenpan of paellapan de olijfolie en bak de uiringen gedurende 3 minuten.
  • Voeg de rijst, tomaatreepjes, de helft van de amandelen en de doperwten toe aan de pan.
  • Roer goed door.
  • Voeg de groentebouillon toe aan het rijstmengsel.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Hak de peterselie fijn en meng het met de overgebleven amandelen en stukjes tomaat door de paella.
  • Schep de paella op 4 borden en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse Spaanse witte wijn zoals een Verdejo of Albariño past goed bij dit gerecht. Hun levendige zuren en fruitige aroma's zullen de smaken van de paella mooi complementeren.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 8 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch