Amandelsaus voor pasta

voor 350 gr pasta
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 knoflookteen in dunne plakjes
  • 4 eetlepel(s) gepelde grofgehakte amandelen
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 ui in dunne ringen
  • 5 dl tomaatblokjes uit blik met vocht
  • 2 eetlepel(s) sinaasappelsap
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • zout & peper
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte verse peterselie

Instructies

  • Verhit de olijfolie met de knoflook; zodra je ze ruikt, knoflook uit de pan op een bord scheppen en stukjes amandel in de olie lichtbruin bakken.
  • Schep de stukjes amandel uit de olie bij de knoflook.
  • Bak in de rest van de olie stukjes paprika en ui tot de ui glazig is.
  • Voeg tomaatblokjes met vocht, sinaasappelsap en sinaasappelschil toe en laat de saus zachtjes inkoken.
  • Voeg peper en zout toe.
  • Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
  • Doe de pasta over in een schaal en meng de saus erdoor.
  • Strooi stukjes knoflook, amandelen en peterselie over de pasta.
  • En strooi er aan tafel eventueel kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch