Amandeltaart

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • zout
  • 150 gram gemalen amandelen
  • 1 ¼ dl slagroom
  • 200 gram gepelde in staafjes gehakte amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Roer de boter en 225 gr suiker schuimig en roer er één voor één de eieren door.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en schep ze met de gemalen amandelen voorzichtig door het botermengsel.
  • Schep het deeg in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart op een rooster afkoelen.
  • Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf en bestrijk de taart ermee.
  • Rooster de staafjes amandel in een droge koekenpan lichtbruin en bedek de taart er royaal mee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart