Verfrissende Erwtensoep

Een eigentijdse benadering van de Nederlandse klassieker: erwtensoep. Deze lichte, voedzame variant brengt de traditionele smaken naar een hoger niveau. Geniet van de vernieuwde erwtensoep met mals vlees en knapperige groenten.
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram spliterwten
  • 400 gram mager varkensvlees of kalfsvlees met bot
  • 2 stevige preien
  • 500 gram knolselderij
  • ½ bosje bladselderij
  • 1 verkruimeld laurierblaadje
  • 4 runderbouillonblokjes
  • Ruime hoeveelheid zwarte peper
  • 2 liter water

Instructies

  • Spoel de spliterwten grondig af onder de kraan in een vergiet.
  • Doe ze in een soeppan en voeg het in kleine blokjes gesneden vlees (en evt. het bot) toe.
  • Verkruimel de bouillonblokjes erin en voeg het verkruimelde laurierblaadje en 2 liter water toe.
  • Dek de pan af, breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
  • Schil, was en snijd de preien in plakjes.
  • Snijd de knolselderij in plakken, schil ze, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
  • Hak de bladselderij fijn.
  • Voeg de gesneden groenten toe aan de soep in de pan, samen met 3/4 van de gehakte bladselderij.
  • Laat zachtjes koken totdat alles gaar is.
  • Snijd de runderrookworst in dunne plakjes en verwarm ze mee in de soep.
  • Maak de soep af met de rest van de gehakte bladselderij en zwarte peper naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer in mooie soepkommen en serveer met stokbrood of Marokkaans brood.
Geniet van deze verfrissende erwtensoep, een smaakvolle update van het traditionele recept!

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland