Amerikaanse kwarktaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram beschuit of boterkoekjes
  • 125 gram roomboter zachte
  • 2-3 eetlepels poedersuiker

voor de vulling:

  • 200 gram HüttenkÄse
  • 400 gram roomkwark
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 eetlepels suiker
  • de geraspte schil van 1 citroen

Voor de granering:

  • 200 gram aardbeien
  • een paar blaadjes citroenmelisse

Instructies

  • Maal de beschuiten of boterkoekjes in de keukenmachine fijn of verkruimel ze tussen 2 lagen plasticfolie met een deegroller.
  • Roer de roomboter en de poedersuiker tot een crème en roer er de beschuitof koekkriumels door.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met het mengsel en druk het met de bolle kant van een eetlepel stevig aan.
  • Zet de vorm op een koele plaats.
  • Roer de HüttenkÄse met de kwark en de crème fraîche tot een crème en breng die met de suiker en de citroenrasp op smaak.
  • Stort de kwarkmassa in de vorm, strijk hem glad en laat de taart 2 uur in de in de koelkast koelen.
  • Snijd de randen met een nat mes los en verwijder de ring van de springvorm.
  • Was de aardbeien, snijd ze in plakjes en gebruik die met de citroenmelisse als garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst America