Amygthalota

(Amandelperen)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram amandelen
  • 5 eetlepels griesmeel
  • 500 gram poedersuiker
  • 4 dl oranjebloesemwater
  • 250 gram suiker
  • kruidnagel
  • boter
  • bloem

Instructies

  • Maal de amandelen met 2 eetlepels suiker fijn.
  • Roer de rest van de suiker, griesmeel en 6 eetlepels bloesemwater erdoor.
  • Kneed dit tot een zacht deeg.
  • Verdeel het deeg in stukjes ter grootte van een pingpongbal en kneed ze in de vorm van een peer.
  • Druk in elk peertje een kruidnagel als steel.
  • Vet een bakplaat in met boter en bestuif het met bloem.
  • Schik de peertjes op de bakplaat.
  • Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op stand 2.
  • Laat ze afkoelen, doop ze vervolgens in oranjebloesemwater en strooi er poedersuiker over.
  • Laat ze 5 minuten staan en doop ze weer in de poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht