Anak kaska antokko

Afrikaans kip gerecht
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 400 g spinazie à là crème
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • ½ zakje nasikruiden
  • 1 ui
  • maggi
  • olie
  • samba l naar smaak
  • ½ theelepel kerriepoeder

Instructies

  • Week de nasikruiden 10 minuten in warm water.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en braad deze in de olie.
  • Snipper de ui en voeg dit aan de kipfilet toe.
  • Voeg de tomatenpuree en nasikruiden toe.
  • Ontdooi de spinazie in een aparte pan.
  • Voeg de gekookte spinazie aan het kipmengsel toe.
  • Doe de pindakaas erbij, de sambal en kerriepoeder.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Goed doorroeren, eventueel wat water toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Afrika