Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pond appels geschild, in grove stukken
- 1 eetlepel poedersuiker
- snufje kaneel
- 1 blikje ananas stukjes uitgelekt(125 g)
- 80 g bloem
- 80 g boter in blokjes
- 50 g suiker
- extra boter voor het invetten van de vorm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bestrooi de stukken appel waarvan de klokhuizen verwijderd zijn met poedersuiker en kaneel.
- Roer appel en ananas door elkaar.
- Doe de bloem in een kom van een keukenmachine.
- Voeg de blokjes boter toe en druk enkele keren op de pulsknop.
- Het bloembotermengsel moet op grof broodkruim lijken.
- Doe het mengsel in een schaal en werk met een vork de suiker erdoorheen.
- Smeer een rode vuurvaste schaal dun in met boter.
- Leg de appel en ananasstukjes in de schaal.
- Verdeel de deegkruimels over het fruit.
- Bak deze crumble 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
- Serveer warm of lauw.