Ananas appel crumble

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pond appels geschild, in grove stukken
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • snufje kaneel
  • 1 blikje ananas stukjes uitgelekt(125 g)
  • 80 g bloem
  • 80 g boter in blokjes
  • 50 g suiker
  • extra boter voor het invetten van de vorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Bestrooi de stukken appel waarvan de klokhuizen verwijderd zijn met poedersuiker en kaneel.
  • Roer appel en ananas door elkaar.
  • Doe de bloem in een kom van een keukenmachine.
  • Voeg de blokjes boter toe en druk enkele keren op de pulsknop.
  • Het bloembotermengsel moet op grof broodkruim lijken.
  • Doe het mengsel in een schaal en werk met een vork de suiker erdoorheen.
  • Smeer een rode vuurvaste schaal dun in met boter.
  • Leg de appel en ananasstukjes in de schaal.
  • Verdeel de deegkruimels over het fruit.
  • Bak deze crumble 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
  • Serveer warm of lauw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht