Ananas bavaroisetaartjes

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor het deeg:

  • 50 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • een snufje zout
  • ½ klein ei nr. 4
  • 100 gram boter

voor de bavarois:

  • 400 gram verse ananas in stukjes
  • 50 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 3 dl slagroom lobbig geklopte

Instructies

Deeg:

  • Meng de suiker, de bloem, het zout en het ei, meng de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat en het deeg in plasticfolie gerold in de koelkast 1 uur opstijven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ± 15 x 30 cm, leg het op de bakplaat en bak het ± 25 minuten in de oven.
  • Laat het deeg afkoelen, steek er met de uitsteekvorm 8 cirkels uit en leg die inde ringen.

Bavarois:

  • Blancheer de ananas 1 minuut in ruim kokend water, laat uitlekken enafkoelen.
  • Pureer de ananas en zeef de puree.
  • Verwarm 1 dl puree met de suiker.
  • Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water, knijp hem uit en los hem van het vuur af in de warme ananaspuree op.
  • Roer de rest van de puree erdoor en laat afkoelen.
  • Roer de slagroom door het ananasmengsel en schenk het in de ringen.
  • Vul de ringen niet helemaal, laat ± 1/2 cm vrij.
  • Laat de bavaroisetaartjes in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
  • Verwarm de ananasgelei en schenk die in een dun laagje op de bavarois.
  • Laat de bavaroisetaartjes nog ± 2 uur in koelkast opstijven.
  • Verwijder de ringen en zet de bavaroises op een mooie schaal.

Ananas-gelei

  • Pureer 100 gr ananas en zeef de puree.
  • Week 3 blaadjes gelatine ± 5 minuten in ruim water.
  • Breng de ananaspuree met 1 dl water en 75 gr suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • Los de uitgeknepen gelatine in de warme vloeistof op en laat de gelei afkoelen.
  • Verwarm de gelei voor het gebruik zacht (laat niet koken!) tot deze weer vloeibaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht