Ananas bavaroisetaartjes
Equipment
Ingrediënten
voor het deeg:
- 50 gram suiker
- 150 gram bloem
- een snufje zout
- ½ klein ei nr. 4
- 100 gram boter
voor de bavarois:
- 400 gram verse ananas in stukjes
- 50 gram suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 3 dl slagroom lobbig geklopte
Instructies
Deeg:
- Meng de suiker, de bloem, het zout en het ei, meng de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat en het deeg in plasticfolie gerold in de koelkast 1 uur opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot een lap van ± 15 x 30 cm, leg het op de bakplaat en bak het ± 25 minuten in de oven.
- Laat het deeg afkoelen, steek er met de uitsteekvorm 8 cirkels uit en leg die inde ringen.
Bavarois:
- Blancheer de ananas 1 minuut in ruim kokend water, laat uitlekken enafkoelen.
- Pureer de ananas en zeef de puree.
- Verwarm 1 dl puree met de suiker.
- Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water, knijp hem uit en los hem van het vuur af in de warme ananaspuree op.
- Roer de rest van de puree erdoor en laat afkoelen.
- Roer de slagroom door het ananasmengsel en schenk het in de ringen.
- Vul de ringen niet helemaal, laat ± 1/2 cm vrij.
- Laat de bavaroisetaartjes in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
- Verwarm de ananasgelei en schenk die in een dun laagje op de bavarois.
- Laat de bavaroisetaartjes nog ± 2 uur in koelkast opstijven.
- Verwijder de ringen en zet de bavaroises op een mooie schaal.
Ananas-gelei
- Pureer 100 gr ananas en zeef de puree.
- Week 3 blaadjes gelatine ± 5 minuten in ruim water.
- Breng de ananaspuree met 1 dl water en 75 gr suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Los de uitgeknepen gelatine in de warme vloeistof op en laat de gelei afkoelen.
- Verwarm de gelei voor het gebruik zacht (laat niet koken!) tot deze weer vloeibaar is.