Ananas honingbeignets met aardbeiensaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 75 gram suiker
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 1 grote rijpe ananas
  • 175 gram bloem
  • zout
  • 3 dl bier
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eiwitten
  • frituurolie
  • 1 eetlepel kaneel gemalen
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Pureer de aardbeien met de suiker en het citroensap.
  • Schil de ananas dik, snijd hem in 12 dunne plakken en verwijder de harde kern.
  • Zeef de bloem en het zout.
  • Voeg het bier, de olie en 1 eetlepel honing toe en roer het tot een glad beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Bestrijk de ananasplakken dun met honing, haal ze door het beslag en frituur
  • Vermeng de kaneel en de poedersuiker en strooi dit over de beignets.
  • Geef de aardbeiensaus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak