Ananas honingbeignets met aardbeiensaus
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 75 gram suiker
- 1-2 eetlepels citroensap
- 1 grote rijpe ananas
- 175 gram bloem
- zout
- 3 dl bier
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels honing
- 3 eiwitten
- frituurolie
- 1 eetlepel kaneel gemalen
- 4 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Pureer de aardbeien met de suiker en het citroensap.
- Schil de ananas dik, snijd hem in 12 dunne plakken en verwijder de harde kern.
- Zeef de bloem en het zout.
- Voeg het bier, de olie en 1 eetlepel honing toe en roer het tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
- Verhit de frituurolie tot 180°C.
- Bestrijk de ananasplakken dun met honing, haal ze door het beslag en frituur
- Vermeng de kaneel en de poedersuiker en strooi dit over de beignets.
- Geef de aardbeiensaus er apart bij.