Ananasrijst met garnalen

AllerHande juli 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine verse ananas
  • 2 eetlepel(s) Thaise vissaus flesje
  • 1 bakje cocktailgarnalen 125 g
  • 1 limoen
  • 300 g basmatirijst pak à 400 g
  • zout
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kroon van ananas afsnijden.
  • Met scherp mes 4 dikke plakken van ananas afsnijden (rest van ananas wordt niet gebruikt).
  • Op diep bord plakken schillen en hierbij ca. 1 eetlepel sap opvangen (indien nodig wat extra sap uit rest van ananas halen).
  • Met appelboor of scherp mes harde kern eruit steken.
  • Ananas in kleine stukjes snijden.
  • In kommetje 1 eetlepel vissaus, ananassap en garnalen door elkaar roeren.
  • Limoen uitpersen.
  • Rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Intussen gemberwortel schillen en in plakjes snijden.
  • Koriander fijn knippen. In koekenpan olie verhitten.
  • Gember ca. 2 minuten bakken.
  • Ananasstukjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Gemberplakjes verwijderen.
  • Ananas, koriander en garnalen door gare rijst scheppen.
  • Op smaak brengen met peper, limoensap en eventueel nog wat vissaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gegrilde kip of vis en roerbakgroenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Rijst / Vis / Zeevruchten