Ananasrijst met garnalen
AllerHande juli 2001
Ingrediënten
- 1 kleine verse ananas
- 2 eetlepel(s) Thaise vissaus flesje
- 1 bakje cocktailgarnalen 125 g
- 1 limoen
- 300 g basmatirijst pak à 400 g
- zout
- 2 cm verse gemberwortel
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- versgemalen peper
Instructies
- Kroon van ananas afsnijden.
- Met scherp mes 4 dikke plakken van ananas afsnijden (rest van ananas wordt niet gebruikt).
- Op diep bord plakken schillen en hierbij ca. 1 eetlepel sap opvangen (indien nodig wat extra sap uit rest van ananas halen).
- Met appelboor of scherp mes harde kern eruit steken.
- Ananas in kleine stukjes snijden.
- In kommetje 1 eetlepel vissaus, ananassap en garnalen door elkaar roeren.
- Limoen uitpersen.
- Rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
- Intussen gemberwortel schillen en in plakjes snijden.
- Koriander fijn knippen. In koekenpan olie verhitten.
- Gember ca. 2 minuten bakken.
- Ananasstukjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
- Gemberplakjes verwijderen.
- Ananas, koriander en garnalen door gare rijst scheppen.
- Op smaak brengen met peper, limoensap en eventueel nog wat vissaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gegrilde kip of vis en roerbakgroenten.