Ananastaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 75 gram suiker
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 250 gram bloem gezeefde
  • 1 zakje bakpoeder
  • 5 gram boter gesmolten
  • 1 groot blik ananas op siroop
  • rum

Instructies

  • Vermeng 4 eieren met 75 gr suiker en 1/2 zakje vanillesuiker en voeg er 250 gr gezeefde bloem een zakje bakpoeder en 75 gr gesmolten boter bij.
  • Laat 1 groot blik ananas op siroop uitlekken.
  • Bewaar 4 hele schijven snijd de rest in kleine stukjes en voeg die bij het deeg.
  • Schik de 4 hele ananasschijven op de bodem van een ingevette springvorm en schenk het deeg erover.
  • Bak de taart 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Stort hem en doordrenken hem naar smaak met de ingekookte en met wat rum geparfumeerde siroop uit het blik ananas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart