Andalusische knoflooksoep

Dit is de befaamde 'ajo caliente' van de arbeiders in de wijngaarden en wijnkelders
van Andalusië tijdens de druivenoogst.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 Spaanse peper
  • 1 kg tomaten
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 sneden brood ontkorst

Instructies

  • Stamp de knoflook samen met de Spaanse pepertjes (ontdaan van de zeer scherpe pitjes) in een houten kom fijn.
  • Voeg wat zout en de ontvelde en kleingesneden tomaten toe en stamp en roer tot het een homogene massa is geworden.
  • Voeg de olijfolie en het goed droge broodkruim toe en blijf roeren.
  • Zet deze massa tot het gebruik koel weg.
  • Roer er dan warm water door tot een soepdikte is verkregen en laat er plakjes knoflookworst op drijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze soep wordt altijd in houten kommen opgediend en met houten lepels gegeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje