Frisse Andijviesalade met Aardbeien en Avocado

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g verse andijvie
  • 150 g aardbeien
  • 3 eetlepels citroensap
  • ¾ zakje verse Italiaanse kruidenmix 30 g
  • 75 g verse roomkaas met knoflook
  • 100 ml zure room
  • 3 theelepels groene peperkorrels
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 kleine rijpe avocado

Instructies

  • In een slaschaal roer je de roomkaas met zure room, 2 eetlepels citroensap, gehakte Italiaanse kruiden en groene peperkorrels tot een saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil hem.
  • Snijd de avocado vervolgens in blokjes en besprenkel deze direct met de rest van het citroensap.
  • Meng de verse andijvie door de saus.
  • Voeg de aardbeien en avocado toe aan de andijvie en meng voorzichtig door elkaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met bijvoorbeeld gebakken nieuwe aardappels en biefstuk.
Deze frisse salade past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio. De fruitige tonen van de wijn vullen de zoetheid van de aardbeien aan, terwijl de frisheid ervan perfect contrasteert met de romige textuur van de avocado.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Salade