Andijviesalade met tonijn

snel te maken / AllerHande maart 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ krop andijvie
  • 6 Ansjovis filets blikje
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • peper
  • eetlepel(s) kappertjes
  • eetlepel(s) olijfolie
  • 2 tonijnbiefstukken

Instructies

  • Andijvie halveren, buitenste bladeren verwijderen en in dunne reepjes snijden.
  • Andijvie wassen en in vergiet laten uitlekken.
  • Ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en fijn snijden.
  • In keukenmachine citroensap, 8 eetlepels olie, ansjovis en kappertjes tot dressing pureren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Tonijn dun insmeren met olie en bestrooien met peper.
  • Koekenpan met anti-aanbaklaag of grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
  • Andijvie over vier borden verdelen.
  • Tonijn in repen snijden en over andijvie verdelen.
  • Dressing nogmaals goed doorroeren en over salade sprenkelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland