Andijviesalade met zelfgemaakte dressing, aardappelen en Italiaanse gepaneerde gehaktballen

In gewone of ijsbergsla zitten niet veel voedingsstoffen dus maak ik mijn salade van fijngesneden andijvie, altijd lekker met "gewoon" een bal gehakt
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de salade

  • 250 gram andijvie fijngesneden
  • 1 ui
  • 250 gram doorregen gerookte spekreepjes
  • 5 eieren

Voor de dressing

  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Scheutje water
  • Schepje suiker
  • Italiaanse gedroogde kruiden
  • 3 Tenen knoflook
  • 3 Eetlepels mayonaise

Voor de gehaktballen

  • 800 gram rundergehakt
  • Gehaktkruiden
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Groene pesto
  • Tomatenketchup
  • 0.5 bolletje monzarella
  • 1 ei
  • Paneermeel

Om te paneeren:

  • Bloem
  • 3 Eierdooiers
  • Paneermeel
  • Vloeibare margarine
  • Zakje rundvlees jus
  • 6 Grote aardappels

Instructies

  • Rundergehakt kruiden kruiden met gehaktkruiden, Italiaanse kruiden, 3 theelepels groene pesto, tomatenketchup en een 1 ei toevoegen
  • Kneden en paneermeel toevoegen
  • Weer goed kneden
  • Ballen draaien
  • Gat in het midden drukken en plukje monzarella erin drukken en de bal rollen tot de monzarella erin binnenin zit
  • Door bloem rollen
  • Daarna door het eigeel en tenslotte door het paneermeel
  • In een braadpan vloeibare margarine verhitten en ballen rondom aanbraden
  • Water toevoegen en het zakje rundvlees jus
  • Aan de kook brengen en dan gelijk op zachtste pitje zetten om heerlijk lang te laten garen
  • Dressing maken
  • Scheutje balsamico azijn
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje water
  • Schepje suiker
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 tenen knoflook erdoor raspen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Alles goed mengen
  • Salade maken
  • De 250 gram fijngesneden andijvie in een schaal doen
  • 1 ui grof snijden en met de sla mengen
  • Zolang in de koelkast zetten
  • Water koken schepje zout erbij zodat de eieren heel blijven tijdens het koken
  • 5 grote eieren 8 minuten koken
  • Afgieten en gelijk goef laten schrikken met koud water
  • Koekepan op hoog vuur zetten en spekreepjes bakken
  • De spekreepjes door de andijviesalade doen
  • De eieren pellen
  • Met een eiersnijder de eieren in plakjes snijden en ook door de salade doen.
  • Let op de dressing pas aan tafel op bord over de salade doen anders gaat deze slinken
  • Aardappelen schillen en wassen
  • In 20 minuten gaar koken
  • En eet smakelijk

Notities / Tips / Wijnadvies

Een eenvoudige maar heel lekkere en gezonde maaltijd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees
Land van herkomst Italië / Nederland