Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 4 schijven ananas uit blik
- 8 casselerrib dikke plakken á ± 25 gr
- 3 eetlepels mosterd
- 75 gram boter
- 2 dl melk
- 400 gram andijvie
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in vieren en kook ze in ± 20 minuten gaar.
- Laat intussen de ananas uitlekken, vang het sap op en halveer de schijven.
- Besmeer de plakken casselerrib aan één kant met 2 eetlepels mosterd.
- Rol in elke plak 1/2 schijf ananas en steek ze met een cocktailprikker vast.
- Verhit 50 gr boter in een koekenpan en bak de rolletjes om en om.
- Verdun het bakvet met het ananassap, de rest van de mosterd tot een jus.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en klop ze met de melk en de rest van de boter tot een luchtige puree.
- Voeg de andijvie in gedeelten toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot met de casselerribrolletjes en de ananasjus.