Andijviestamppot Met Casselerrib-Rolletjes

Andijviestamppot met casselerrib-rolletjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 4 schijven ananas uit blik
  • 8 casselerrib dikke plakken á ± 25 gr
  • 3 eetlepels mosterd
  • 75 gram boter
  • 2 dl melk
  • 400 gram andijvie

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in vieren en kook ze in ± 20 minuten gaar.
  • Laat intussen de ananas uitlekken, vang het sap op en halveer de schijven.
  • Besmeer de plakken casselerrib aan één kant met 2 eetlepels mosterd.
  • Rol in elke plak 1/2 schijf ananas en steek ze met een cocktailprikker vast.
  • Verhit 50 gr boter in een koekenpan en bak de rolletjes om en om.
  • Verdun het bakvet met het ananassap, de rest van de mosterd tot een jus.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en klop ze met de melk en de rest van de boter tot een luchtige puree.
  • Voeg de andijvie in gedeelten toe en breng op smaak met zout en peper. 
  • Serveer de stamppot met de casselerribrolletjes en de ananasjus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees