Andijviestamppot met kipreepjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 1 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 zakje Silvo Krokant rozemarijn & tomaat
  • kg aardappels panklare kruimige
  • zout
  • 2 zakken andijvie fijn à 200 g

Instructies

  • Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik.
  • Meng de olie door de krokant mix en schep de kipreepjes door het mengsel.
  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Leg de kipreepjes op een met een bakmatje beklede bakplaat en laat
  • ze in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 15 minuten gaar en krokant worden.
  • Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op.
  • Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
  • Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur en voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Verdeel de krokante kipreepjes over de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

rode wijn, Huiswijn rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Stamppot