Romige Andijviestamppot met Geroosterde Pijnboompitten en Kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje pijnboompitten 65 g
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 pak aardappelpuree à la minute 180 g
  • 1 zakje gemalen oude kaas 150 g
  • 1 zak gesneden andijvie 400 g

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur tot ze goudbruin en geurig zijn.
  • Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
  • Verwarm de vloeibare margarine in een pan en bak de paprika kort tot ze zacht zijn.
  • Breng in een andere pan 750 ml water aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg al roerend met een garde de zakjes pureepoeder toe aan het kokende water.
  • Voeg de geroosterde pijnboompitten, gebakken paprika, gemalen kaas en gesneden andijvie toe aan de puree en roer alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de romige andijviestamppot warm en geniet van deze heerlijke Nederlandse klassieker!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn zal de romigheid van de stamppot in balans brengen, terwijl de fruitige tonen de smaak van de paprika en de kaas aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Stamppot
Land van herkomst Nederland