Anguille à la diable

: paling diable
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg grote paling
  • 1 l courtbouillon
  • 4 augurkjes
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 bouquet garni
  • 100 g boter
  • paneermeel
  • 1 citroen
  • cayennepeper
  • 40 g bloem
  • 3 sjalotjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Snij de paling in stukken van 7 cm.
  • Voeg toe aan de bouiilon en laat 20 minuten pocheren.
  • Laat de paling uitlekken en droog ze af.
  • Roer 50 g boter zacht en werk er de mosterd door.
  • Breng op de paling hiervan een dikke laag aan en rol door het paneermeel.
  • Smelt 20 g boter in een pan en voeg wat cayennepeper toe en bak hierin, onder vaak
  • omrollen, de stukken paling.
  • Hou ze warm.
  • Hak de sjalotje fijn.
  • Kook ze in de witte wijn met het bouquet garni en de azijn.
  • Laat dit voor de helft inkoken.
  • Voeg ¼ l courtbouillon toe en zeef de saus.
  • Smelt 40 g boter en voeg de bloem toe.
  • Leng deze roux aan met het vocht.
  • Laat 10 minuten koken.
  • Geef er wat peterselie over.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis