Anguille au vert

paling in het groen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg paling
  • 4 sneden witbrood
  • dl witte wijn
  • 100 g zuring
  • 100 g spinazie
  • tijmpoeder
  • laurierpoeder
  • 80 boter
  • 2 eierdooiers
  • 1 citroen
  • dragon
  • peterselie
  • salie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was en hak wat peterselie, dragon en salie fijn.
  • Was de zuring en spinazie en hak ze grof.
  • Maak de paling schoon en snij ze in moten van 7 cm.
  • Smelt de boter in een pan en bak hierin de paling.
  • Zet het vuur klein en voeg zuring en spinazie toe.
  • Laat deze zachtjes smelten.
  • Als ze tot puree zijn vergaan, voeg dan de wijn, tijm, laurier en gehakte peterselie, dragon en salie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten sudderen.
  • Snij de sneetjes witbrood doormidden en bak ze in boter bruin.
  • Hou ze warm.
  • Klop de dooiers los met een beetje van de warme saus en voeg dit mengsel bij de rest van de saus die nu niet meer mag koken.
  • Laat even binden, maar zorg ervoor dat de saus niet meer gaat koken.
  • Deponeer de stukken paling op de gebakken broodjes.
  • Schenk er wat dikke saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis