Bloem mengen met zelfrijzend bakmeel, suiker en zout.
Ei loskloppen en helft ervan door bloemmengsel roeren.
Boter hierin met 2 messen erdoor snijden tot korrelig deeg, daarna met een koele hand tot soepel deeg kneden.
Deeg in plasticfolie wikkelen en 30 minuten in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 170°C.
Deeg uitrollen tot 3 mm dikke lap.
Uit deeg koekjes uitsteken of -snijden.
Aan bovenkant (met dik rietje) gaatje in koekje maken.
Koekjes met tussenruimte op bakplaat leggen en met losgeklopt ei bestrijken.
Koekjes in midden van oven in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Koekjes direct voorzichtig lossteken en op rooster laten afkoelen.
Lint door gaatjes halen en koekjes ophangen.
U kunt de koekjes na het bakken ook versieren met glazuur, snoepjes en musket.
U hoeft de koekjes dan,voor ze de oven ingaan, niet met losgeklopt ei te bestrijken.