Ansjoviskarbonade met Geroosterde Pompoen

Porties: 4
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik ansjovisfilet in olijfolie 46 g
  • 1 pompoen
  • 2 ribkarbonades à 200 g
  • 1 schaal verse krieltjes met kruidenboter en rozemarijn 425 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Pel en snijd de knoflooktenen in vieren.
  • Laat de ansjovisfilets uitlekken en vang de olie op.
  • Was de pompoen, verwijder de zaden en zaadlijsten, en snijd de pompoen in parten.
  • Smeer het vlees in met de opgevangen olie.
  • Maak met een scherp mesje inkepingen in het vlees en steek hierin ansjovisfilets en stukjes knoflook.
  • Bestrooi het vlees met peper.
  • Verdeel het vlees over een grote ovenschaal en leg de pompoen en krieltjes (met kruidenboter en rozemarijn) eromheen.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot het vlees gaar is en de aardappeltjes goudbruin zijn.
  • Verdeel de karbonades, pompoen en krieltjes over 4 grote borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze ansjoviskarbonade met geroosterde pompoen is een verrukkelijk en eenvoudig gerecht dat perfect past bij een herfstmaaltijd. De zoute smaak van de ansjovis combineert prachtig met het malse vlees en de zoete, geroosterde pompoen. Serveer het geheel met de knapperige krieltjes voor een heerlijke maaltijd vol smaak.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vis
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij