Ansjovismousse met ei

Ansjovismousse met ei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g makreelfilet
  • 16 Ansjovis filets in zout
  • 50 g boter
  • 1 eetlepel(s) crème fraîche
  • 0,5 bos(jes) bieslook fijngeknipt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 gekonfijte rode paprika
  • 4 eieren
  • 16 Ansjovis filets in kruidenolie

Instructies

  • Pureer de makreelfilet met de zoute ansjovisfilets in de keukenmachine tot een gladde massa, voeg de boter, de crème fraîche en het bieslook toe en pureer de massa glad.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een aantal vellen plasticfolie op elkaar op het werkvlak.
  • Schep de ansjovis-mousse op het midden en vorm hiervan met behulp van de folie een lange rol.
  • Laat hem minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd de olijven en de paprika in fijne brunoise.
  • Kook de eieren in 8 minuten hard.
  • Pel de eieren en snijd ze overlangs in vieren.
  • Snijd van de gekoelde mousse gelijkmatige plakjes, leg er steeds een kwart ei op, schik er kruiselings twee ansjovisfilets op en garneer met de olijven- en paprika brunoise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland