Antipasti Feestplank

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 bakje mozzarella piccolo 125 g
  • 1 bakje pestodressing 100 g
  • 1 voorgebakken focaccia of ciabatta brood
  • 100 g Parmaham
  • 100 g mortadella vleeswaren
  • 1 bakje sardinesfilets met olijven 100 g
  • 1 pot artisjokharten

Instructies

  • Was de cherrytomaatjes en laat de mozzarellabolletjes uitlekken.
  • Als er minder dan 12 bolletjes in het bakje zitten, halveer dan enkele grote bolletjes.
  • Steek een cherrytomaatje en een bolletje mozzarella aan een cocktailprikker.
  • Plaats de spiesjes naast elkaar in een kom.
  • Schep de pestodressing over de spiesjes en laat ze ongeveer 30 minuten marineren.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C (gasovenstand 5).
  • Bak de focaccia of ciabatta in 5 à 7 minuten knapperig bruin.
  • Leg de sardines met olijven, artisjokharten en mozzarellaspiesjes op een bord.
  • Leg de Parmaham, mortadella en in repen gesneden brood ernaast.
  • Voedingswaarden (per portie):

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals Vermentino past uitstekend bij deze Antipasti Feestplank, omdat het de smaken van de verschillende ingrediënten mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 530 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 33 g | Vet: 34 g | Zout: 3.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Italië