Antwerpse rooie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flesje De Koninck
  • 3 dl visbouillon
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 dl Pommodore dik tomatensap
  • 3 dl slagroom
  • 1 eetlepel basilicumpasta of pesto

Instructies

  • Verhit in een pannetje de visbouillon en het
  • flesje bier van het aletype (alternatieven zijn
  • bijvoorbeeld Vieux Temps, Grolsch Amber,
  • Speciale Palm en Klassiek 1628 van 3
  • Hoefijzers).
  • Laat dit wat inkoken, voeg de crème fraîche toe
  • en laat verder inkoken. Voeg de Pommodore en de
  • slagroom toe en laat verder tot sausdikte
  • inkoken.
  • Voeg vlak voor het opdienen naar smaak
  • basilicumpasta (of pesto) toe. Deze saus is
  • lekker bij vis, gamba's of mosselen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst België