Appel bosvruchtentaart

Allerhande 3-2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g patentbloem
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 125 g koude roomboter
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepel(s) koude melk
  • 1 kg gemengde appels bijv. Braeburn en Granny Smith
  • 150 g bosvruchten diepvries, doos a 300 g
  • 100 g amandelspijs pak a 300 g
  • ½ zakje amandelschaafsel a 45 g, verkruimeld
  • 50 g suiker
  • 1 eiwit losgeklopt

Instructies

  • In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen.
  • Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden.
  • Dooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
  • Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbol uitrollen tot ronde lap van 36 cm doorsnede.
  • Deeglap voorzichtig in ingevette taartvorm leggen, met royaal overhangende randen.
  • Met vork wat gaatjes prikken in deegbodem.
  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en suiker erdoor mengen.
  • Appelmengsel in taartvorm scheppen.
  • Overhangende deeg over appelmengsel vouwen en beetje aanduwen.
  • Vulling blijft grotendeels zichtbaar.
  • Deegranden met eiwit bestrijken.
  • Taart in 45-50 minuten in oven bakken tot deeg goudbruin is.
  • Taart beetje laten afkoelen en uit vorm nemen.
  • Lauwwarm of koud serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met lobbig geslagen slagroom.

Tip:

Voeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart