Appel bosvruchtentaart
Allerhande 3-2005
Ingrediënten
- 250 g patentbloem
- 75 g witte basterdsuiker
- 125 g koude roomboter
- 1 eierdooier
- 2 eetlepel(s) koude melk
- 1 kg gemengde appels bijv. Braeburn en Granny Smith
- 150 g bosvruchten diepvries, doos a 300 g
- 100 g amandelspijs pak a 300 g
- ½ zakje amandelschaafsel a 45 g, verkruimeld
- 50 g suiker
- 1 eiwit losgeklopt
Instructies
- In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen.
- Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden.
- Dooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
- Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten.
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbol uitrollen tot ronde lap van 36 cm doorsnede.
- Deeglap voorzichtig in ingevette taartvorm leggen, met royaal overhangende randen.
- Met vork wat gaatjes prikken in deegbodem.
- Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
- Bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en suiker erdoor mengen.
- Appelmengsel in taartvorm scheppen.
- Overhangende deeg over appelmengsel vouwen en beetje aanduwen.
- Vulling blijft grotendeels zichtbaar.
- Deegranden met eiwit bestrijken.
- Taart in 45-50 minuten in oven bakken tot deeg goudbruin is.
- Taart beetje laten afkoelen en uit vorm nemen.
- Lauwwarm of koud serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met lobbig geslagen slagroom.