Herfstige Appel-Bosvruchtentaart

Geniet van deze heerlijke herfstige taart met een rijke combinatie van appels, bosvruchten en amandelspijs!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g tarwebloem
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 125 g koude roomboter
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels koude melk
  • 1 kg gemengde appels bijv. Braeburn en Granny Smith
  • 150 g bosvruchten diepvries, bijv. frambozen, bramen, bosbessen
  • 100 g amandelspijs
  • 45 g amandelschaafsel verkruimeld
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 eiwit losgeklopt

Instructies

  • Meng in een kom de tarwebloem met de witte basterdsuiker en een snufje zout.
  • Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel.
  • Snijd met twee messen de boter door het bloem tot je een kruimelig mengsel krijgt.
  • Voeg de eierdooier en de koude melk toe en kneed snel met koele handen tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en verpak deze in plasticfolie.
  • Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 36 cm doorsnede.
  • Leg de deeglap voorzichtig in een ingevette taartvorm, met royale overhangende randen.
  • Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en kristalsuiker door de appels.
  • Schep het appelmengsel in de taartvorm.
  • Vouw de overhangende randen van het deeg over het appelmengsel en druk deze lichtjes aan.
  • De vulling blijft grotendeels zichtbaar.
  • Bestrijk de deegranden met het losgeklopte eiwit.
  • Bak de taart in 45-50 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is.
  • Laat de taart iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Serveer lauwwarm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met lobbig geslagen slagroom.

Tip:

Voeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 71 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch