Appel met Fruitijs

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 appels golden
  • 1 kleine banaan geschild en geplet
  • 6 bol vanilleijs
  • 1 vitabis koek verkruimeld
  • 1 eetlepel olie
  • 6 takjes munt
  • bakje verse frambozen of aardbeien

Instructies

  • Maak een mengsel van het vanille-ijs, geplette banaan en verkruimelde koek en plaats deze weer in de diepvries.
  • Haal het klokhuis uit de ongeschilde appels en snij deze dan in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Voorzie 2 plakjes per persoon.
  • De appelschijfjes lichtjes inoliën en op de grill langs beide zijden kort grillen. Neem een dessertbordje en leg dan het eerste schijfje appel mooi in het midden van het bord.
  • Schep daarop een mooie bol van het ijs.
  • Daarop het tweede schijfje appel zodat je een torentje krijgt.
  • Bovenop het torentje een fris takje munt leggen.
  • Eventueel nog afwerken met wat verse frambozen en/of aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Fruit / Nagerecht