Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pakje roomboterbladerdeeg (diepvries, 10 plakjes)
- 4 appels Elstar
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel(s) paneermeel
- 60 g fijne suiker
- ½ theelepel kaneelpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
- Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
- Intussen schil je de appels en snij je ze in 4 partjes.
- Klokhuizen eruit, en elk appelpartje snij je weer in 4 plakjes.
- Druppel wat citroensap over de plakjes, zodat ze niet verkleuren.
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- De bootjes mogen komen!
- Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje 2 keer om.
- Zo krijg je een soort achthoekige bootjes met kleine opstaande randjes.
- Leg ze op de bakplaat.
- Klop in een kopje met een vork de eierdooier met 1 eetlepel water los.
- Dit mengsel strijk je dun over de rand en bodem van de deegbootjes.
- Strooi ook het paneermeel erover.
- Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem.
- Meng in een kopje kaneel en suiker door elkaar en bestrooi de taartjes met lekker veel kaneelsuiker.
- Bak ze in 20 minuten bruin (in het midden van de oven).
- Laat de taartjes iets afkoelen - heb je mooi even de tijd om thee te zetten.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g