Appelclafoutis

Een clafoutis wordt in het algemeen lauwwarm geserveerd. Het is geen cake en ook geen pudding, maar iets daartussenin.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 appels
  • 2 eetlepels boter
  • 50 gram suiker

voor het beslag:

  • 125 gram bloem
  • zout
  • 50 gram suiker
  • 3 eieren
  • 3 dl melk
  • 4 eetlepels calvados
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en verdeel de partjes in plakjes.
  • Verwarm de boter en bak de appelpartjes hierin om en om.
  • Bestrooi ze met de suiker en laat die licht karameliseren.
  • Schep de appelplakjes uit de pan in een ingevette ronde ovenschaal.
  • Zeef de bloem in een kom en voeg het zout en de suiker toe.
  • Breek de eieren één voor één boven een tweede kom en klop ze licht op.
  • Voeg al roerend de melk en de eieren aan het bloemmengsel toe tot een glad beslag is ontstaan en meng de calvados hierdoor.
  • Schenk het beslag over de appels uit en schuif de vorm in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven.
  • Bak de clafoutis in 35-40 minuten gaar.
  • Laat de clafoutis enigszins afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht