Appelen in zandtaartdeeg
Ingrediënten
Voor de appelen:
- 6 middelgrote appels
- Suiker
- Kaneel
- Rozijnen
- Abrikozenjam
- Eigeel
Voor het deeg:
- 200 gram bloem
- 125 gram boter of margarine
- 100 gram basterdsuiker
- ½ ei
- 1 pakje vanillesuiker
- Snufje zout
Instructies
- Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Vul de holten van de appels met een mengsel van suiker, kaneel en rozijnen.
- Meng in een kom de boter met de bloem, voeg het halve ei, basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout toe.
- Roer tot alles goed gemengd is.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een lap van ongeveer ½ cm dik.
- Snijd met een mes of een gekarteld wieltje reepjes van ongeveer 1½ cm breed en ter lengte van de omtrek van de appel uit.
- Leg twee deegreepjes kruislings over elkaar.
- Plaats een gevulde appel in het midden en vouw de deegreepjes om de appel zodat ze elkaar raken.
- Steek kleine rondjes uit het overgebleven deeg en leg deze bovenop de appels.
- Bestrijk het deeg met eigeel.
- Plaats de appels op een ingevet bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten, tot het deeg goudbruin en gaar is.
- Bestrijk het warme deeg met wat abrikozenjam.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal