Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 4 Jonagold Tante Fanny appels
- 8 eetlepel(s) rozijnen
- citroensap
- Scheutje rum
- kaneel
- 6 eetlepel(s) suiker
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220° C en haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.
- Snijd hem in de lengte door en vervolgens de lange kanten in vierkanten (6stuks per zijde).
- Snijd de appels in fijne stukjes.
- Meng de appels, de rozijnen, de suiker, de rum, het citroensap en de kaneel met elkaar.
- Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
- Leg het appelmengsel in het midden van de vierkanten.
- Vouw de vierkanten in eendriehoek en druk de randen goed aan.
- Bestrijk de driehoeken nu met ei.
- Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 – 15 min. goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.