Appelflap

Appelflap

Porties: 12 appelflapjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 4 Jonagold Tante Fanny appels
  • 8 eetlepel(s) rozijnen
  • citroensap
  • Scheutje rum
  • kaneel
  • 6 eetlepel(s) suiker
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220° C en haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.
  • Snijd hem in de lengte door en vervolgens de lange kanten in vierkanten (6stuks per zijde).
  • Snijd de appels in fijne stukjes.
  • Meng de appels, de rozijnen, de suiker, de rum, het citroensap en de kaneel met elkaar.
  • Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
  • Leg het appelmengsel in het midden van de vierkanten.
  • Vouw de vierkanten in eendriehoek en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de driehoeken nu met ei.
  • Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 – 15 min. goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Koek
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch