appelhap

Appelhap

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Jan bladerdeeg
  • 2 elstar appel in in plakjes/blokjes
  • 3 eetlepel(s) kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl citroenrasp
  • appelcompote
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepel(s) melk

optioneel:

  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het deeg uit en snij in 4 gelijke vierkanten.
  • Leg de deegplakjes voor je en vouw 2 punten naar elkaar en vorm een driehoek.
  • Leg de lange kant van de driehoek naar je toe. Snijd het deeg langs de twee korte kanten schuin in, houd rondom 2 cm van de randen vrij, tot iets onder het breedste hoekpunt. (de uiteinden van de ingesneden randen mogen elkaar beslist niet raken)
  • Vouw het deeg weer open.
  • Meng in een kom de plakjes appel met 2 el suiker, de specerijen en appelcompote.
  • Verdeel de appelvulling over het midden van het bladerdeeg.
  • Vouw de opengesneden hoekpunten over elkaar heen naar de deegbodem.
  • Druk beide hoekpunten iets aan.
  • Smeer de buitenste randen in met het eimengsel en bestrooi met de rest van de suiker.
  • Bak ze op de bakplaat in de voorverwarmde oven in ca. 18 min. krokant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland