Appelroom

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels water
  • 30 gr puddingpoeder
  • ½ liter melk
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 2 dl room

Instructies

  • Was en schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes.
  • Laat de appelen met de suiker en de vanillesuiker in het water gaar stoven en laat ze daarna afkoelen.
  • Maak het puddingpoeder met een beetje koude melk aan.
  • Breng de overige melk aan de kook en roer er 4 eetlepels suiker en de aangemaakte pudding door.
  • Neem de pan van het vuur, roer de eidooier erdoor en laat afkoelen.
  • Klop het wit van het ei en de room stijf.
  • Voeg de stukjes appel, het stijfgeklopte eiwit en de stijfgeklopte room bij de pudding.
  • Breng de pudding over in een schotel en zet die in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst België