Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 appels
- 3 eetlepels suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 2 eetlepels water
- 30 gr puddingpoeder
- ½ liter melk
- 4 eetlepels suiker
- 1 ei
- 2 dl room
Instructies
- Was en schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Laat de appelen met de suiker en de vanillesuiker in het water gaar stoven en laat ze daarna afkoelen.
- Maak het puddingpoeder met een beetje koude melk aan.
- Breng de overige melk aan de kook en roer er 4 eetlepels suiker en de aangemaakte pudding door.
- Neem de pan van het vuur, roer de eidooier erdoor en laat afkoelen.
- Klop het wit van het ei en de room stijf.
- Voeg de stukjes appel, het stijfgeklopte eiwit en de stijfgeklopte room bij de pudding.
- Breng de pudding over in een schotel en zet die in de koelkast.