Appels met rum-rozijnen
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) rozijnen
- 5 eetlepel(s) rum slijter,
- 50 g boter of margarine,
- 50 g witte basterdsuiker
- 4 appels Jonagold,
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten),
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Rozijnen onder stromend water afspoelen.
- In steelpan rozijnen met rum aan de kook brengen.
- Tegen de kook aan ca. 10 minuten laten wellen.
- 4 Stukken aluminiumfolie van 20 x 20 cm dun invetten.
- In kommetje boter en basterdsuiker door elkaar mengen.
- Rozijnen afgieten en door botermengsel mengen.
- Appels schillen.
- Met appelboor klokhuis er ruim uitboren, op aluminiumfolie zetten en vullen met rum-rozijnenmengsel.
- Aluminiumfolie eromheen vouwen.
BEREIDEN:
- Appels in aluminiumfolie tussen houtskool van barbecue leggen en in ca. 30 minuten gaar poffen.
- Op vier bordjes zetten en folie openvouwen.
Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 22 g | Vet: 11 g