Appels met rum-rozijnen

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) rozijnen
  • 5 eetlepel(s) rum slijter,
  • 50 g boter of margarine,
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 4 appels Jonagold,
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten),

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Rozijnen onder stromend water afspoelen.
  • In steelpan rozijnen met rum aan de kook brengen.
  • Tegen de kook aan ca. 10 minuten laten wellen.
  • 4 Stukken aluminiumfolie van 20 x 20 cm dun invetten.
  • In kommetje boter en basterdsuiker door elkaar mengen.
  • Rozijnen afgieten en door botermengsel mengen.
  • Appels schillen.
  • Met appelboor klokhuis er ruim uitboren, op aluminiumfolie zetten en vullen met rum-rozijnenmengsel.
  • Aluminiumfolie eromheen vouwen.

BEREIDEN:

  • Appels in aluminiumfolie tussen houtskool van barbecue leggen en in ca. 30 minuten gaar poffen.
  • Op vier bordjes zetten en folie openvouwen.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 22 g | Vet: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Fruit