Appesltroop / Scharrelhof

Appelstroop

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 kilo appels

eventueel:

  • suiker

Instructies

  • De appels, wassen en ontdoen van het steeltje en kontje.
  • In vieren snijden en met een laagje water tot moes koken. (goed door laten koken, pas op voor droogkoken of aanbranden)
  • Daar dan in een natte doek (niet te fijn geweven, passeerdoek) op een zeef leggen onder druk (ik heb een deksel op zijn kop gebruikt met daarop een steen) een nacht laten staan onder de pers.
  • Het uitgelekte appelsap daarna geheel inkoken tot een stroperige sap (eventueel met wat suiker)
  • Dit in uitgekookte potjes met (uitgekookte) deksels gieten en op zijn kop wegzetten minimaal 24 uurop zijn kop laten staan.
  • Dat was mijn stroopverhaal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg