Appeltaart cupcakes

Appeltaart Cupcakes

Deze heerlijke appeltaart cupcakes zijn een heerlijke traktatie voor liefhebbers van appeltaart en cupcakes. Ze zijn perfect voor een feestje, als dessert of gewoon als tussendoortje bij een kopje thee.
Porties: 8 Stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 gram rozijnen geweld
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 20 gram roomboter gesmolten
  • 150 gram basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Citroen
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • Honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
  • Snijd de appels in kleine blokjes (houd een klein stukje over voor de garnering) en meng ze met het kaneelpoeder, gewelde rozijnen en de gesmolten boter.
  • Voeg wat rasp van de citroen toe.
  • Klop de suiker met de boter romig en voeg één voor één de eieren toe.
  • Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • Vul de papieren cupcake-vormpjes voor de helft met het beslag.
  • Schep in het midden wat van de appelmengsel en dek dan af met de rest van het beslag.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Verwarm de abrikozenjam op laag vermogen en strijk de cupcakes hiermee in.
  • Garneer de cupcakes met appelreepjes, aangemaakt met wat honing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een kopje thee of een glas zoete witte wijn, zoals een Riesling

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Dessert / Fruit
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch